Второ издание на „Најеротските писма до Нора“ од Џејм Џојс

Издавачката куќа „Феникс“ деновиве во својата едиција „Џебна книга“ го објави второто издание на книгата „Најеротските писма до Нора“ од прославениот автор Џејмс Џојс.

Станува збор за мошне романтичната врска и љубовен пат на Џејмс и Нора преточени низ писма, според кои се изведени голем број театарски претстави и снимени повеќе играни филмови.

Оваа книга на „Феникс“ е едно од најпопуларните и најбараните изданија поради што овој избор на најеротските писма повторно се појавува пред македонските читатели.

You May Also Like