Конкурс за откуп на драмски текстови

Министерството за култура објави Конкурс за откуп на драмски текстови за 2015 година. Конкурсот може да се најде и веб-локацијата на министерството.

teatar_kulisi

 

На Конкурсот може да учествуваат само автори-државјани на Република Македонија. Секој автор има право да конкурира со по еден оригинален/авторски драмски текст пишуван на македонски јазик. На Конкурсот се поднесува драмски текст кој не е претходно јавно изведуван ниту публикуван.

You May Also Like