Во Кавадарци изложени дела од графичката работилница „Софија“

Традиционалната манифестација “Кавадаречка културна есен“ која годинава за шеесет  дена (октомври/ноември) ќе донесе над 40 настани, продолжува со несмален интензитет.

graficka_rabotilnica_sofija_bogdanci_izlozba_kavadarci

Вечерва (четврток, 30 октомври) од 20:00 часот, во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ беше отворена изложба на дела од графичката работилница “Софија“ – Богданци, на која со дела од најновото издание на работилницата се претставија 17 автори од Македонија, Босна и Херцеговина, Словенија, Србија и Хрватска, кои работеа под менторство на Аница Радошевиќ.

You May Also Like