Влатко Стефановски од концерт ќе го прослави 40 годишниот јубилеј

Влатко Стефановски, еден од најголемите македонски музичари на сите времиња, годинава има повеќе причини за задоволство и прославување.

Vlatko Stefanovski 3

Неодамна тој го објави својот 32 албум „СЕИР” а оваа 2014 се одбележуваат и 40 години од почетокот на неговата музичка кариера.

По тој повод, на 28 март, во Универзална сала тој ќе одржи голем концерт кој ќе биде своевидна ретроспектива на неговата досегашна работа. Воедно, тоа ќе биде можност и за концертна промоција на новиот албум.

Покрај Влатко Стефановски, на концертот ќе настапат и неколку негови долгогодишни музички соработници и пријатели – Џибони, Раде Шербеџија, Бајага и Каролина.

Соработката на Влатко и најавените гости е добро позната на јавноста а нивното заедничко појавување на сцената секогаш било дочекано со овации.

You May Also Like