Ватерполо турнир во Скопје

Утре и задутре  (11 и 12 мај 2013 година) во Пливачкиот базен Борис Трајковски за прв пат ќе се одржи Меѓународен ватерполо турнир – Скопје 2013 од Регионалната лига за младинци формиран на иницијатива на Грчкиот ватерполо сојуз, со подршка во организацијата од страна на ПВК Бета од Македонија и Бугарија.

Целта на оваа лига е и во иднина да продолжи традицијата и соработката да се прошири на регионално ниво, а со тоа да се зголеми интересот за ватерполото како спорт помеѓу младите.

 

Натпреварите ќе се одржат по следниов распоред:

Сабота 11.05.2013
Прво коло во 08:30ч.
Бета-Србија   10:00ч   до 11:00ч.
Аполо- Ираклис   11:00ч   до 12:00ч.

 

Второ  коло во 18ч
Ираклис -Србија   19:00ч  до  20:00ч.
Бета-Аполо  20:00ч  до 21:00ч.

Недела 12.05.2013

во 08:30 часот.
Трето  коло
Аполо -Србија  09:30ч  до  10:30ч.
Бета – Ираклис  10:30ч  до  11:30ч.

Учесници во Меѓународен ватерполо турнир ќе има од Македонија, Грција, Бугарија и Србија.

You May Also Like