Битолскиот театар гостува во Скопје од 6-13 јуни

Можност за скопската публика да ужива во дел од претставите кои се на репертоарот на битолскиот народен театар. Недела на НУ Народен театар Битола од 6 -13 јуни, за сите љубители на тетарската уметност.

06.06.2012 (среда) МОБ 20:00
„Вишновата градина“ -од А.П. Чехов во режија:Звездана Ангеловска

07.06.2012.(четврток) МНТ 20:00
„Опасни врски“-од Шодерло Де Лакло и Кристофер Хемптон, режија:Дејан Пројковски

08.06.2012. (петок) МОБ 20:00
„Обична приказна“ од Марина Ладо ,режија: Љупчо Ѓоргиевски

09.06.2012 (сабота) МОБ 20:00
„Медеја“ од Хајнер Милер и по текстови на :Еврипид,Ајсхил,Георг Бихнер и Криста Волф, тежија: Нада Кокотовиќ

11.06.2012 (понеделник) МОБ 20:00
„Јане Задрогаз“од Горан Стефановски ,режија: Љупчо Ѓоргиевски

12.06.2012 (вторник) МОБ 20:00
„Минхаузен “од Григориј Горин ,режија:Александар Исаков

13.06.2012 (среда) МОБ 20:00
„Хенри VI“ од Вилијам Шекспир , режија: Џон Блондел

You May Also Like