Биенална изложба „Скици 2012“ во Демир Капија

Во Музејот во Демир Капија вечерва (вторник, 11 декември) ќе биде отворена биеналната изложба на цртежи „Скици 2012“.


Координатор на проектот е кумановскиот Центар за култура „Трајко Прокопиев“. На изложбата ќе учествуваат академските сликари Момчило Аврамовски, Борис Кукуњавски, Трајко Тошевски, Марија Величковска, Дејан Арсовски-Бабата и Зоран Арсовски-Бабата, сите од Куманово.

You May Also Like