Бесплатна работилница за справување со стресот кај младите

По повод Светкиот ден на младите Фондацијата „Уметност на живеење“ организира бесплатна работилница за млади која ќе се одржи утре (14 август) во „Балaнс 9“ ( ул Христо Смирненски бр. 37, лок 1 /позади Универзална сала) од 20:00-21:30 часот.

rabotilnica_spravi_se_so_stresot

Програмите на Фондацијата ‘Уметност на живеење Македонија’ се изучуваат во над 150 држави низ целиот свет и им помагаат на милиони млади луѓе да се справат со стресот, да ја поттикнат креативноста и уникатноста во себе. Работилницата е пред се забавна и динамична и е наменета за сите млади луѓе кои живеат брз и модерен живот, а темите се следниве:

– Факултетската диплома одамна веќе не е доволна.

– Научи вештини како ефективно да се справиш со стресот, да менаџираш со времето и да ја одржиш концентрацијата на умот и покрај кратките рокови на работа и на факултет.

– Позитивната енергија е првиот предуслов да го поттикнеш лидерот и креативноста во себе.

– Научи како да останеш позитивен и покрај сите предизвици.

– Сигурно си слушнал за моќта на нашиот ум.

– Овде за првпат ќе научиш практични техники како да искористиш 100 % од својот потенцијал.

Семинарот ќе биде воден од Татјана Арсовска Ивановски и Наталија Спасовска, долгогодишни практиканти во Уметност на живеење Македонија. Влезот е бесплатен.

You May Also Like