Балетот „Самсон и Далила“ на сцената на МОБ

Балетската претстава „Самсон и Далила“ вечерва ќе биде изведена на сцената на Македонската опера и балет …

MOB vlez 1

Во Македонската опера и балет (МОБ) вечерва ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс, а во кореографија на гостинот од Хрватска, Роналд Савковиќ.

Во насловните улоги ќе настапат првенците на МОБ, Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили.

Балетската претстава „Самсон и Далила“ обработува библиска приказна за вечната борба помеѓу доброто и злото.

You May Also Like