Багдад град на Арапската култура за 2013

Свеченоста на прогласувањето на Багдад за престолнина на арапската култура се одржа завчера (сабота, 23 март) во централниот градски парк Заура.

На свеченоста ссе обратија Ирачкиот премиер Нури ал Малики и лидерот на Арапската лига Набил ал Араби.

Багдад во текот на целата година ќе биде домаќин на концерти, изложби, литературни читања и танцови изведби.

Ирачкиот главен град минатата година прослави 1250 години од своето постоење.

You May Also Like