Археолошкиот локалитет Стибера спремен за претставување пред пошироката јавност

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денес (среда, 24 октомври) го посети археолошкиот локалитет Стибера, каде што за првпат е извршена обемна конзервација од страна на НУ Завод за заштита на спомениците на културата и музеј- Прилеп, а со цел заштита на локалитетот, но и за негово поавтентично претставување пред туристите и посетителите.

You May Also Like