Ансамблот за народни песни и игри “БИСЕРИ” со концерт во Охрид

Годишен концерт во НУ Центар за култура „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ – Охрид, на Ансамблот за народни песни и игри “БИСЕРИ”. Вечерва, (петок, 23 декември 2011 година) цо почеток во 19:00 часот.

Програма:
1. Копачија – Ансамбл “БИСЕРИ”
2. Песна во изведба од Петар Нечовски
3. Чамче женско оро – Ансамбл “БИСЕРИ”
4. Игри и песни од Источна Македонија
-Фолклорен Ансамбл “БИТОЛА” од Битола
5. Оркестар на народни иструменти
-Ансамбл “ФИЛИГРАНИ”
6. Егејски, сплет на игри и песни
-Ансамбл “БИСЕРИ”
7. Тресеница – Ансамбл “БИСЕРИ”
8 .Пирин – Ансамбл “ФИЛИГРАНИ”
9. Повардарие, игри и песни
-Фолклорен Ансамбл “БИТОЛА” од Битола
10.Преспански игри – Ансамбл “БИСЕРИ”

Настанот ќе се одржи во Големата сала, Влезот е слободен.

You May Also Like