Украдени компјутери во два наврати од Опера и балет

Македонската опера и балет два пати била ограбена во изминативе дeсет дена, потврди директорот Васо Ристов за САКАМДАКАЖАМ.МК.

Крадецот или крадците влегле преку кровот, од страната на паркингот на НОБ, и упаднале во канцелариите на сметководство и на правната служба на вториот кат.

Првата кражба се случила пред десет денови, а втората пред два дена. Во првата кражба од канцелариите на вработените во сметководство се украдени три компјутери, еден лаптоп и еден хард диск, а во втората од канцелариите на правната служба еден маус за компјутер и два рутера за интернет.

Оттаму додаваат дека во хард дискот има информации за целата финансиска состојба на националната институција.

Извор: СДК.мк

You May Also Like