Зоран Маџиров го доби орденот за заслуги на Минхен

Зоран Маџиров синоќа во Минхен  е одликуван со орден за високи заслуги од страна на последниот Баерски принц Мануел Први Ди Нардо и принцезата Астрид Прва Денглер.

Орденот вo форма на медал му е доделен за посебни истакнувања во полето на музиката како оригинален и единствен музичар, како и неговото неуморно ширење на музичката култура низ цел свет во последните 25 години, од страна на последниот Баерски Принц Мануел Први Ди Нардо и Принцезата Астрид Прва Денглер.

Посебно беше нагласена пораката на Маџиров дека уметноста и уметниците со своите идеи и дела носат одговорност од цивилизациско значење со што ја прават оваа планета поубаво место за живеење.

You May Also Like