Репертоар на Драмски театар – Скопје 4-10.3.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 4.3 до 10.3.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави:

ден и час: 5.3.2019 (вторник) | 20.00
претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА

играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев
автор: Сами Фејд
режија: Иван Манасковски
видео: https://www.youtube.com/watch?v=IByVRby5ElQ

ден и час: 6.3.2019 (среда) | 20.00
претстава: КРАЛ ИБИ

играат: Игор Ангелов, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Софија Куновска, Предраг Павловски, Јана Стојановска, Долорес Поповиќ, Катерина Шехтанска Лаковски, Маја Вељковиќ Пановска, Емилија Мицевска, Тамара Ристовска и Игор Георгиев.
автор: Алфред Жари
режија: Васил Христов

ден и час: 7.3.2019 (четврток) | 20.00
претстава: СТРАНЦИ

играат: Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски.
автор:
режија: Нела Витошевиќ
видео: https://www.youtube.com/watch?v=Mpjhl57Eibo

ден и час: 8.3.2019 (петок) | 20.00
претстава: ЉУБОВНИЦИ

играат: Билјана Беличанец, Зоран Љутков, Драган Спасов Дац, Маја Вељковиќ Пановска
автор: Катерина Коцевска
режија: Катерина Коцевска

ден и час: 9.3.2019 (сабота) | 12.30
претстава: СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева – Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ
автор: Александра Бошковска
режија: Димче Николовски

ден и час: 9.3.2019 (сабота) | 20.00
претстава: ФЕСТЕН

играат: Александар Степанулески, Дејан Лилиќ, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев, Лилјана Велјанова, Емилија Мицевска, Дениз Абдула, Димитрија Доксевски, Лазе Манасковски, Ѓорги Тодоровски, Предраг Павловски, Златко Митрески,Тамара Ристоска, Анастасија Аневска
автор: Дејвид Елдриџ
режија: Зоја Бузалковска
видео: https://www.youtube.com/watch?v=4d09vxOj7vo&t=

You May Also Like