Репертоар на Драмски театар Скопје 18.02-24.02.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 18.2. до 24.2.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави:

ден и час: 19.2.2019 (вторник) | 20.00
претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА

играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев
автор: Сами Фејд
режија: Иван Манасковски
видео: https://www.youtube.com/watch?v=IByVRby5ElQ

ден и час: 20.2.2019 (среда) | 20.00
претстава: ЉУБОВНИЦИ

играат: Билјана Беличанец, Зоран Љутков, Драган Спасов Дац, Маја Вељковиќ Пановска
автор: Катерина Коцевска
режија: Катерина Коцевска

ден и час: 23.2.2019 (сабота) | 20.00
претстава: ФЕСТЕН

играат: Александар Степанулески, Дејан Лилиќ, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев, Лилјана Велјанова, Емилија Мицевска, Дениз Абдула, Димитрија Доксевски, Лазе Манасковски, Ѓорги Тодоровски, Предраг Павловски, Златко Митрески,Тамара Ристоска, Анастасија Аневска
автор: Дејвид Елдриџ
режија: Зоја Бузалковска
видео: https://www.youtube.com/watch?v=4d09vxOj7vo&t=

You May Also Like