Репертоар на Драмски театар – Скопје 17-23.2.2020

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 17.2.2020 до 23.2.2020 ќе можете да ги проследите следните претстави:

ден и час: 19.2.2020 (среда) | 20:00

претстава: НЕСООДВЕТНО ЗА НА РАБОТА

играат: Ирена Ристиќ, Сања Арсовска, Игор Ангелов, Зоран Љутков, Дамјан Цветановски, Стефан Вујисиќ
автор: Луси Кирквуд
режија:
галерија: Доналд Ворен Мофет
http://tiny.cc/nesoodvetno

ден и час: 20.2.2020 (четврток) | 20:00

претстава: МОЈОТ МАЖ

играат: Игор Ангелов, Сања Арсовска, Сара Климоска, Исмет Шабановиќ, Наталија Теодосиева, Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска, Трајанка Илиева – Вељиќ
автор: Румена Бужаровска
режија: Нела Витошевиќ

ден и час: 21.2.2020 (петок) | 20:00

претстава: ЛУДИ ЗА ЉУБОВ

играат: Јана Стојановска, Благица Димитровска, Филип Трајковиќ, Анастас Тановски, Кристијан Светиев
автор: Сем Шепард
режија: Деан Дамјановски
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=sytLO9PMx18

You May Also Like