„Солунски патрдии“ денеска во Драмски

Денеска (петок, 26 април 2013) во 20:00 часот во Драмскиот театар во Скопје ќе биде изведена претставата „Солунски патрдии“.

Во претставата играат: Марија Спиркоска – Илијеска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Маја Вељковиќ – Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева – Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска – Лаковска и Александра Павлова.

Текстот е на Миле Попоски, а режијата на Коле Ангеловски.

You May Also Like