Репертоар на НУ Народен театар Битола од 21-26 ноември 2011

Престојната  недела на репертоарот на НУ Народен театар Битола, во периодот од 21-26 ноември 2o11 година, ќе можете да ги проследите следните претстави:

понеделник 21.11.2011 година, 19:30 часот
„Обична приказна“ од Марина Ладо
режија: Љупчо Ѓоргиевски

вторник  22.11.2011 година, 19:00 часот
„Обична приказна“ од Марина Ладо
режија: Љупчо Ѓоргиевски

среда 23.11.2011 година, 19:30 часот
„Медеја “ од Хајнер милер
режија: Нада Кокотовиќ

четврток  24.11.2011 година, 19:30 часот
„Вишнова градина“ од А.П.Чехов
режија: Звездана Ангеловска

петок 25.11.2011 година, 19:00 часот
„Крајот на кралот“ од Васе Манчев
режија: Горан Тренчевски
гостување на Народен театар „Антон Панов“-Струмица

сабота 26.11.2011 година, 19:30 часот
„Вишнова градина“ од А.П.Чехов
режија: Звездана Ангелевска

You May Also Like