Македонската изворна музика живее – Аманет

Вокално инструменталниот состав Аманет на дело и покажа на македонската јавност дека македонската изборна музика  живее и се негува.

Овој млад состав на музичари кој во најголема мера произлезе од Средното музичко училиште, покажува практично дека македонската музика е по силна, по разорна и по пријатна за сите сетила, од музичкиот шунд кој ни се пласира од Север.

Можеби не се во мода, но вредат злато.

Браво момци и девојки. Секоја чест!

You May Also Like