Обновена куќата на Бектешовци во Прилеп

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска (16 мај 2013 година) во 11:00 часот ќе ја посети Куќата на Бектешовци во Прилеп (лоцирана во прилепската Стара чаршија).

Куќата на Бекташовци во изминатиот период, во рамките на проектот на Министерството за култура за обнова и конзервација на повеќе фасади во значајните градски јадра, беше целосно реставрирана.

You May Also Like