Обновена фасадата на куќата на Бектешовци во Прилеп

Куќата на Бектешовци, која е изградена во 1923 година и има културно и историско значење, во изминатиот период беше целосно реставрирана во рамките на

Read more

Обновена куќата на Бектешовци во Прилеп

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска (16 мај 2013 година) во 11:00 часот ќе ја посети Куќата на Бектешовци во Прилеп (лоцирана во прилепската

Read more