Ликовно творештво мал формат во КИЦ

Во Културно информативниот центар – Скопје, во Изложбениот салон  – Империјал 1, во четврток (27 декември) во 20:00 часот ќе се отвори традиционалната изложба „Ликовно творештво мал формат“ 2012.

Изложбата  ја организира КИЦ – Скопје и Друштвото на ликовни уметници на Македонија. На истата ќе бидата презентирани  90  дела ( слики, скулптури, графики , објекти ) од 53 автора членови на ДЛУМ.

Традиционално ќе бидат доделени и наградите:

Од ДЛУМ:
Дејан Иванов – Маргуш – награда за сликарство„ Димитар Пандилов“
Димче Димески– награда за скулптура „Димо Тодоровски“
наградата за графика „Драгутин Аврамовски – Гуте “ не се додели

Од КИЦ- Скопје (трите награди се за сликарство ):
Маријета Сидовски – награда „Вангел Коџоман“
Дита Старова – награда  „Методија Ивановски – Менде“
Валнтина Илијевска –  награда „Константин Мазев – Коце “

Изложбата ќе биде отворена до 15 јануари 2013 год.

You May Also Like