Концерт од серијалот „Виртуози“ на Филхармонија

В четврток (25 април, 2013) во домот на АРМ во 20:00 часот, Македонската филхармонија под водство на Емил Табаков од Бугарија, ќе изведе концерт од серијалот „Виртуози“.

На програмата се делата од Сергеј Прокофјев: Свита бр. 2 од балетот „Ромео и Јулија“ и Концертот за пијано и оркестар бр.2.

You May Also Like