Изложба „Интернационална кичевска ликовна колонија“ во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, на 4 октомври 2011 година (вторник), во 19:30 часот ќе се отвори изложба со дела од Интернационалната кичевска ликовна колонија.

Ова е 18-та по ред ликовна колонија која се одржува во Кнежино – Кичево.

На колонијата зедоа учество дваесетина ликовни уметници од земјава и странство. На изложбата се изложени 50-тина дела во различни техники.

Изложбата ќе биде отворена до 13 октомври 2011.

 

You May Also Like