Две комедии и трилер од денеска во Синеплекс

Од денеска (четврток, 10 јули) на репертоарот на Синеплекс се прикажуваат филмовите „Студен јули“ и комедиите „Неговиот палав стојко“ и „Девет месеци казна“.

Неверојатната актерска тројка – Мајкл Си Хол, Сем Шепард и Дон Џонсон ги толкуваат главните улоги во филмот „Студениот јули“. Мајкл Си Хол се здоби со светска слава преку ТВ серијата „Два метра под земја” (Six Feet Under), каде што го играше хомосексуалецот Дејвид Фишер. Без оглед на контроверзноста што ја следеше оваа серија, Мајкл го покажа својот талент, и по завршувањето на оваа серија стана дел од
ТВ серијата „Декстер“ (Dexter), што се прикажуваше во периодот од 2008 до 2013 година и ги урна сите рекорди во гледаност.

Оваа кино недела на репертоарот пристигаат уште два филма, наменети за оние кои уживаат во комедиите.
Во фимот „Неговиот палав стојко“ Рич Џонсон, жиголо полн со ентузијазам, едно утро добива огромно изненадување кога неговата бурна машкост и гордост добива човечки облик и почнува да води свој сопствен живот. Целиот настан е резултат на неговиот ергенски начин на живот што вклучува забавување и носење во кревет различна девојка, секоја вечер. За да успее да го разбере
вистинското значење на животот и подлабоките нивоа на љубовни односи, животот забавно си подигрува со него и неговиот „палавко“ го претвора во жив човек – и тоа човек кој се однесува дури и дупло полошо од Џонсон.

„Девет месеци казна“ ја раскажува приказната за 40 годишната судијка, опседната со работата, која нема време за приватен живот, се додека по една луда новогодишна забава, случајно, забременува. Се разбира, нема никаква идеја за тоа кој би можел да биде татко. По разгледување на
снимките од камерите за видеонадзор сфаќа дека таткото на нејзиното дете е никој друг, туку Боб, познат криминалец. Нејзиниот живот се врти наопаку. Замислете ја иронијата кога судијка позната по својот морал забременува од криминалец кој што на крај се појавува во нејзината судница. Ако ви
кажеме дека Алберт Дупонтел, кој што е поранешен стенд-ап комичар, освен како режисер се појавува и во улога на Боб, тогаш разбирате дека се работи за филм кој ќе ги насмее и вечно незадоволните луѓе.

You May Also Like