IN MEMORIAM: R.I.P. Nate Dogg

Вчера ненадејно почина хип хоп артистот Нејт Дог. Натениел Двејн Хејл (Nathaniel Dwayne Hale) [19 август, 1969 – 15 март, 2011] попознат по неговото уметничко име Нејт Дог (Nate Dogg).

Артист од западниот брег, популарниот wеst coast. Се роди и умре во неговиот Лонг Бич во Калифорнија, близу до Лос Анѓелес.

Причината за неговата смрт уште официјално не е позната, иако медиумите пренесуваат дека претрпел срцеви удари на два пати во 2007-та и во 2008-та година.

Остана запаметен по неговиот хит од 1995-та година заедно со Warren G, насловен како Regulate, а изјави со сочувство најмногу можат да се најдат од 50 Cent, кој се сметал за негов близок пријател.

Почивај во мир!

You May Also Like