Јубилејно 10-то издание на „Бош фест“ во Гевгелија

Три дена исполнети со концерти, инсталации, работилници, изложби, перформанси и филмови ќе бидат белег на јубилејниот десетти меморијален мултимедијален арт фестивал „Бош Фест“.

Фестивалот кој од денеска до недела се одржува во Гевгелија е во чест и почит кон прерано починатиот актер и поет Бошко Бозаџиевски.

– Истрауматизирани од секојдневниот живот, потресени од емотивната пустоловина, отуѓувањето и желбата за моќ, од петни жили го создадовме јубилејниот „Бош фест“ кое треба да биде како летувалиште, место за опоравување, лекување, обновување на невроните, страста и другарството. Со независна современа уметност од субкултурната сцена дојдете заедно да го прославиме фестивалскиот јубилеј, апелираа организаторите.

Од почетокот до денеска на „Бош Фест“ во Гевгелија се презентирани 70 самостојни и групни изложби, 90 музички настапи, 40 проекции на филмови, 20 работилници, осум перформанси и по шест инсталации и театарски претстави.

фото: vecer.mk

You May Also Like