Македонски автори во стрип едицијата „Лигатура 2011“

Поради  зголемената меѓународна активност на македонската стрип сцена, македонските автори се се’ по присутни на фестивали насекаде низ Европа.

Последно од низата е фестивалот „Лигатура“ во Познањ (Полска), којшто се организира по  втор пат. На отворениот стрип конкурс учествуваа и неколкумина македонски стрип автори. Од околу 200 пријавени  дела од цел свет се издаде  каталог од 43 автори од разни земји , меѓу нив и  Весна Ничевска-Саравинова  којашто испрати свој авторски стрип заедно со сценаристот  Александар Стеванов.

Дополнето: Како што сме известени, дел од овој каталог од Македонија се и “Our Eden” сценарио Јордан Коцевски, цртеж Дарко Богданов.

You May Also Like