Зборник со трудови за Ѓурѓовден – празникот кој што поврзува пет етнички заедници

Најмалку пет етнички заедници во Македонија го слават Ѓурѓовден – Македонци, Роми, Турци, Албанци и Власи, и затоа се смета за празник кој не

Read more

Зборник со трудови поврзани со празнувањето на Ѓурѓовден во Македонија

Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) и Институтот за фолклор „Марко Цепенков“ денеска (среда, 3 септември) ќе промовираат зборник на трудови „Ѓурѓовден во

Read more