Управата за заштита на културното наследство – последната порта на македонските идентитетски обележја

Заштитата на културното наследство во Република Македонија во однос на хиерархиската надлежност е поделена на три сегменти. Тука, во прв ред е Министерството за

Read more

Зборник со трудови за Ѓурѓовден – празникот кој што поврзува пет етнички заедници

Најмалку пет етнички заедници во Македонија го слават Ѓурѓовден – Македонци, Роми, Турци, Албанци и Власи, и затоа се смета за празник кој не

Read more