Сотир Костов: „Вудсток“ – трајно светилиште на рокенролот

И по цели пет децении, музичката вечност, контракултурната посебност и социолошкиот феномен „Вудсток“, открива нови, тајни и поинакви видици. Мислевме дека знаеме сѐ за

Read more

Драган Б. Костиќ: Вудсток половина век подоцна

Зарем мина половина век? Како да беше вчера!? А чудно е што голем дел од тоа “вчера” владее и денес. Santana, John Fogerty /

Read more

Сотир Костов: „Вудсток“ – Три дена мир, љубов и музика

Тешко е да се врати времето на „Изи рајдер“ (Голи во седло) затоа што историјата најверојатно се повторува само како фарса. Рокенролот е најголемото

Read more

Братислав Димитров: Како го замразив социјализмот и никогаш на успеав да го засакам капитализмот (Исповед на еден пензиониран рокер)

50 години Вудсток Пишува: Братислав Димитров Еден ден нашиот другар Вања дотрча на корзото задишан како антички гласник и возбудено ни соопшти дека во

Read more