Сотир Костов: „Вудсток“ – трајно светилиште на рокенролот

И по цели пет децении, музичката вечност, контракултурната посебност и социолошкиот феномен „Вудсток“, открива нови, тајни и поинакви видици. Мислевме дека знаеме сѐ за

Read more

Сотир Костов: „Вудсток“ – Три дена мир, љубов и музика

Тешко е да се врати времето на „Изи рајдер“ (Голи во седло) затоа што историјата најверојатно се повторува само како фарса. Рокенролот е најголемото

Read more