Виртуелна прошетка низ “Неолитското село” во Тумба Маџари

Додека со нетрпение очекуваме да се отворат музеите, археолошките локалитети и другите установи од културата за публиката, Ви нудиме една мала виртуелна прошетка низ

Read more

Изложба „40 години од првите археолошки истражувања во неолитската населба Тумба Маџари…“

Во НУ Археолошки музеј на Македонија денеска ќе биде отворена изложбата „40 години од првите археолошки истражувања во неолитската населба Тумба Маџари во Скопје”.

Read more

Се одржа манифестацијата „Големата Мајка“

На Археолошкиот локалитет Тумба Маџари, кој датира од VI милениум пред новата ера, се одржа манифестацијата „Големата Мајка“. Скулптурата „Големата Мајка“ претставува симбол и

Read more