На денешен ден: Роден е Томо Владимирски

На денешен ден е роден македонскиот сликар Томо Владимирски (Скопје, 26 август 1904 – Скопје, 14 септември 1971). Тој бил македонски сликар, сценограф, еден

Read more

На денешен ден: Починал Томо Владимирски

На денешен ден (14 септември) ненадејно починал нашиот познат сликар Томо Владимирски (Скопје, 26 август 1904 – Скопје, 14 септември 1971). Тој бил македонски

Read more

На денешен ден: Роден е Томо Владимирски

На денешен ден е роден Томо Владимирски (Скопје, 26 август 1904 – Скопје, 14 септември 1971) во Пајко маало. Бил македонски сликар, сценограф, еден

Read more

На денешен ден: Почина Томо Владимирски

На денешен ден ненадејно почина македонскиот сликар Томо Владимирски (Скопје, 26 август 1904 – Скопје, 14 септември 1971). Тој бил македонски сликар, сценограф, еден

Read more