Објавен третиот број на списанието „Современост“ за 2018-та

Третиот број на списанието „Современост” за 2018-та година на 136 страници нуди 11 поетски и 3 прозни прилози, 6 преводи, 8 теоретски текстови и

Read more

Нов број на списанието за книжевност и култура АКТ

Списанието за книжевност и култура АКТ во своето 63-то издание донесува повеќе интересни содржини од македонската и светската книжевност. Со свои најнови песни се

Read more