Месец на руски филм „Руска зима“ во Кинотека

Прогласување на Карен Шахназаров за DOCTOR HONORIS CAUSA на Универзитетот за аудиовизуелни уметности… Со филмот „Ана Каренина: Приказната на Вронски“ најновото остварување на Карен

Read more

Ирански и руски филмови на програмата на Кинотека во февруари

Кинотека на Македонија за програмата во февруари 2019 најави филмски наслови од различни кинематографии и од различни жанрови, како и омажи на домашни автори

Read more