Народни песни од Мала Преспа под Албанија

Стерјо Спасе (1914-1989) е еден од најпознатите албански писатели од македонско етничко потекло. Автор е на поголем број литературни дела. Но тој е значаен

Read more

11-то Македонско културно лето во Мала Преспа

Денес (25 јули) се отвора 11-то издание на фестивалот Македонско културно лето, кој се одржува во делот на Мала Преспа, Општина Пустец, Албанија. Фестивалот

Read more