11-то Македонско културно лето во Мала Преспа

Денес (25 јули) се отвора 11-то издание на фестивалот Македонско културно лето, кој се одржува во делот на Мала Преспа, Општина Пустец, Албанија.

Фестивалот е во организација на Здружението на Македонците по потекло од Албанија СОНЦЕ – Скопје.

Овој меѓународен фестивал, годинава за прв пат ја има и подршката од Министерството за култура на Албанија, покрај Министерството за култура на Македонија, Град Скопје, Комерцијална Банка, Кромберг и Шуберт, и SWG.

Главен покровител и партнер на фестивалот е Обединета Македонска Дијаспора.

Директор на фестивалот Едмонд Сотир.

You May Also Like