Бранислав Светозаревиќ ги заќуте бугарските новинари во Мала Преспа во Албанија

Докторот по историски науки и поранешен директор на Музејот на македонската борба, д-р Бранислав Светозаревиќ им одржа вистинска лекција на група бугарски новинари, кои

Read more

Народни песни од Мала Преспа под Албанија

Стерјо Спасе (1914-1989) е еден од најпознатите албански писатели од македонско етничко потекло. Автор е на поголем број литературни дела. Но тој е значаен

Read more