На денешен ден: Почина Љубиша Георгиевски

Љубиша Георгиевски (30 мај 1937, Битола – 6 декември 2018, Скопје) — македонски театарски и филмски режисер, драмски писател и есеист, теоретичар на театарот

Read more

IN MEMORIAM: Почина Љубиша Георгиевски

Љубиша Георгиевски (30 мај 1937, Битола – 6 декември 2018, Скопје) беше театарски и филмски режисер, драмски писател и есеист, теоретичар на театарот и

Read more