Финишираат археолошките истражувања на Пилав Тепе

Штипските археолози наредната недела ги завршуваат археолошките истражувања на трасата од експресниот пат Штип-Радовиш, а кои ги започнаа во месец мај, оваа година. Стручна

Read more

Баргала

На околу дваесет километри североисточно од градот Штип, на месноста Горни Козјак (општина Карбинци), во непосредна близина на селото Козјак и Козјачка река, се

Read more