Како Ирска ја победи Велика Британија во битката за Брегзит

Договорот за Брегзит е голема победа за Ирска која никој од Велика Британија не ја очекуваше. На ирската Влада поради тоа и порасна репутацијата

Read more

Како Ирска ќе го пречека папата?

24 август 2018 (Хина – Загреб) Речиси четири децении изминаа од последната посета на папата на Ирска. Оттогаш, многумина од таа традиционална католичка земја

Read more

Kiklop and the Banshee вечерва во Old School

Kiklop and the Banshee, темперамент и енергија какви што претпоставувате дека имаат, вечерва (петок, 25.02.2011 година) во Old School ќе направат забава за паметење.

Read more