Бугарската академија на науки спори со МАНУ: Не постои македонски јазик

По вчерашната седница во Софија, Бугарската академија на науките се огласи со став дека македонскиот јазик не постои и оти тој е „писмено-регионална норма“

Read more

Брегзит: Како Монти Пајтон, само помалку смешно

Министрите во Лондон зборуваат за „последните денови на Рим” и за тоа дека земјата е западната во хаос. Брегзит се одлага и никој не

Read more

Збогум на културата на гостопримство? Ни оддалеку!

(Дојче Веле) Страв, агресија и изолација: дебатата за бегалците и миграција се радикализира, коментира Геро Шлис. Тој бара да се врати германската култура на

Read more