Лајка препорачува: За превенција од топлотен удар кај кучињата

Согласно високите температури во овој период од годината за да ги заштитиме милениците важно е најпрво да ги препознаваме симптомите, за потоа да им

Read more

Сопствениците на кучиња се посреќни и имуни на депресија

Сопствениците на кучиња се поотпорни на кардиоваскуларни заболувања, а поседувањето на таков миленик е добро за здравјето и расположението, открива неодамнешно истражување спроведено во

Read more