Виктор Христовски – новата надеж на македонскиот балет

Балетот, барем кај нас, е уметност во која низ годините имало многу мал број машки изведувачи. Низ историјата, љубителите на балетот ги паметат балетаните,

Read more

За прв пат „Априлски балетски вечери“

Вчеравечер, со почеток во 20 часот, свечено беше отворен првиот фестивал на модерен балет „Априлски балетски вечери 2011”. Балетските вечери беа отворени со спектакуларната

Read more