Промоција на новата сликовница „Девојче и мече” од Ване Костуранов

Промоција на новата сликовница „Девојче и мече” од познатиот македонски илустратор и автор Ване Костуранов, што ќе се одржи денес (вторник, 16 април 2019

Read more

„Арс Ламина” и Фондацијата „Славко Јаневски” ќе ја доделат наградата „ПЕГАЗ” за роман на годината

Издавачката куќа „Арс Ламина” и Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски” го распишуваат првиот конкурс за новата книжевна награда за

Read more