Балетот „Самсон и Далила“ во МОБ

Во Македонската опера и балет вечерва (вторник, 15 јануари) од 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј

Read more

Спектакуларна премиера на „Дракула“ на Априлски балетски вечери 2011

Во петокот (29 април 2011 година) во Македонската опера и балет  со почеток од 20 часот, се случи светската премиера на спектаклот наречен „Дракула“

Read more