Kонференција за одржливост на новите медиуми

Конференцијата „Одржливост на новите медиуми“ ќе се одржи утре (сабота, 11 мај) во Скопје, во салата City Hall .

Конференцијата ја организира Фондацијата Метаморфозис со поддршка на Амбасадата на САД во Скопје, со цел да се придонесе кон зголемување на слободата на изразување преку помагање на медиумите од Македонија да се прилагодат на новите пазарни услови кои произлегуваат од дигиталната средина, преку пренос на знаења и меѓународни искуства на поле на развој на медиумите и отворени дискусии за регионалниот и локалниот контекст.

Настанот ќе започне со презентација на експерт од САД, г. Маркус Икстад, комерцијален директор во Streamworks Interactive и поранешен директор на продажба во Асошиејтид Прес (АП), кој ќе ги претстави тековните трендови и решенија од гледна точка на неговото 21-годишно деловно искуство во градење нови бизнис модели и нови искуства за корисниците.

Конференцијата ќе продолжи со Тркалезна маса за предизвиците и можните решенија во Македонија, со учество на претставници на клучните заинтересирани страни од бизнисот со нови медиуми, вклучително медиумски професионалци, претставници на маркетинг агенции и огласувачи, владиниот и граѓанскиот сектор.

Конференцијата ќе биде пренесувана во живо преку видео стриминг, со структурирани дискусии преку Твитер (#медиуми / #mediumi), Фејсбук и Пинг.мк. Сите детали за конференцијата, како и ажурирана агенда се достапни тука:

You May Also Like