„Јас сум гениј“ од Дали на македонски јазик

Издавачката куќа „Феникс”, во својата едиција „Аура” ја објави книгата „Јас сум гениј” од Салвадор Дали.

Преведувач на книгата е Ана Димова, а во неа се содржани неколку тематски целини: Тајниот живот на Салвадор Дали, Раѓањето на Салвадор Дали, Анегдотскиот авторитет, Детството, Младешкото доба, Каменото доба, Средбата со гала, Мојата борба и Повторно Париз.

оа е автобиографска книга во која Салвадор Дали ги објаснува своите животни и уметнички постапки, комплексните основи на својата ексцентричност и бескрајната надреалистичка фантазија со која го одбележа сликарството во дваесеттиот век.

You May Also Like